Går det att tvätta kortleken?

Vi har säkert alla varit med om att korleken efter ett tag inte känns lika ren och fräsch längre. Kanske har den till och med blivit svår att blanda och hantera på grund av smutsen. Har man en kortlek i plast kan man då tvätta den och på så sätt förlänga kortlekens hållbarhet. Tänk dock på att vara försiktig när du tvättar kortleken så att du inte råkar göra märken i leken. Hörn och kanter är extra känsliga.

Tvätta försiktigt

När du tvättar kortleken är det viktigt att du använder så skonsamma produkter som möjligt och att du använder kallt vatten så att du inte förstör den. När kortleken är tvättad är det förstås viktigt att låta den torka ordentligt innan du stoppar ner den i asken igen. Torka bort överflödigt vatten med handduk eller papper och låt sedan lufttorka ordentligt.

Tips: prova att tvätta jokern först

Innan du går loss och tvättar hela kortleken kan det vara bra att provtvätta ett kort du inte brukar använda, till exempel en joker. Om jokern klarar tvätten så kan du gå vidare och tvätta de andra korten på samma sätt.

Så håller du kortleken ren längre

För att hålla kortleken fräsch så länge som möjligt är det en bra idé att alltid tvätta händerna innan du börjar spela. För att behålla kortlekens fräschör bör man förstås inte heller äta flottig mat med händerna samtidigt som man spelar. Håll med andra ord chipsskålen långt borta från spelbordet.

Kuriosa

Att tvätta kortlekar är långt ifrån något nytt fenomen. Om man Googlar på att tvätta kortlek så kan man faktiskt hitta gamla husmorstips på hur man gör rent sin smutsiga kortlek!

Lycka till med rengöringen och spelandet.