Bicycle – världsberömda kortlekar

Bild på ess och baksida på korten i populära kortleken Bicycle Rider Back

Det finns kortlekar och så finns det kortlekar med stort K som håller absolut toppklass. Kortlekar från Bicycle är ett exempel på det senare. Deras kortlekar är världsberömda och många anser till och med att de är världens bästa. Frågar man Bicycle själva så är svaret givet – de är bäst. Ett som är säkert är i alla fall att casinon runt om i världen använder kortlekar från just Bicycle i sina spel och att de används i prestigefulla pokerturneringar.

Första kortleken kom 1885

Bicycle är ett av många varumärken inom kortbranschen. Den första kortleken släpptes 1885 vilket med facit i hand visat sig vara början på en både lång, händelserik och framgångsrik historia. Kortlekarna producerades först av United States Printing Company som senare blev till United States Playing Card Company som än i dag är ägare och producent av Bicycle kortlekar. Sedan 2019 är United States Playing Card Company ett dotterbolag till speljätten Cartamundi.

Under årens lopp har det tillverkats många olika varianter och typer av Bicycle kortlekar. Allt från design till kvalitet och storlek har varierat och det har släppts både limiterade upplagor och specialtryckta kortlekar. Designen på kortlekarna varierar stort och spänner från klassiskt till spektakulärt.

Bicycle Rider Back – den populäraste kortleken

Deras mest populära kortlek är Bicycle Rider Back som till utseendet är klassiskt. Bicycle har emellanåt släppt specialutgåvor av Rider Back i exempelvis häftiga färger. Bland deras mer spektakulära kortlekar finns till exempel serien ”Stargazer” som är en serie kortlekar som inspirerats av universum. En av kortlekarna i serien heter ”Sunspot” och är inspirerad av solen, en annan av kortlekarna heter ”New Moon” och porträtterar månen.

En del av Bicycles kortlekar har blivit samlarobjekt. Under Bicycles långa och spännande historia har de bland annat specialtillverkat kortlekar och dragit in upplagor som skulle ha sålts. Vissa av dessa har blivit heta samlarobjekt.

Förutom spelkortlekar tillverkar de till exempel även tarotkort och trollerikort. Är du intresserad av deras kortlekar så kan du köpa Bicycle kortlekar hos Pokerbutiken.